Slovenski otroški zbor: ko družno zazveni več kot sto mladih grl


Avtor: U.S. Datum: 2510 dni nazaj.


Slovenska glasba od romantičnih skladateljev Gustava Ipavca in Cirila Preglja, prek doajena slovenske zabavne glasbe Jožeta Privška ob 80-letnici njegovega rojstva do stvaritev mlajše generacije slovenskih skladateljev Ambroža Čopija, Pavleta Dolenca in Andreja Makorja je skoraj ves teden odzvanjala iz otroških ust.

Že šestnajsto leto zapored so se namreč v tednu po koncu šolskega leta mladi pevci iz vse Slovenije zbrali v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani, kjer so na intenzivnih vajah pod vodstvom dirigentov Damijana Močnika in Nadje Janežič pripravili zanimiv in tehten program. S sobotnim koncertom v polni Kozinovi dvorani Slovenske filharmonije se je končal projekt Slovenski otroški zbor 2017. Zbor je sestavljalo 112 odličnih pevcev iz več kot 40 osnovnih šol iz vse Slovenije in zamejstva v starosti od 10 do 15 let.

Več na straneh Multimedijskega centra Radiotelevizije Slovenija.

S sobotnim koncertom se je končala letošnja izvedba projekta Slovenski otroški zbor. Nastopili so otroci iz več kot 40 osnovnih šol iz vse Slovenije in zamejstva.

S sobotnim koncertom se je končala letošnja izvedba projekta Slovenski otroški zbor. Nastopili so otroci iz več kot 40 osnovnih šol iz vse Slovenije in zamejstva. Foto: Slovenski otroški zbor 2017/Matija Jager


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo