Tri slovenske gimnazije sodelujejo


Avtor: U.S. Datum: 2327 dni nazaj.


Projekt programa Erasmus+ „SLAVIT (SLovenija, AVstrija, ITalija) – Slovensko v naravoslovje treh dežel“ so predstavile v četrtek v Bazovici ravnateljice Loredana Guštin (Znanstveni licej France Prešeren v Trstu), Andreja Ahčin (Biotehniški center Naklo) in Zalka Kuchling (ZG/ZRG za Slovence v Celovcu).

Spoznali bodo tržaški, gorenjski in koroški prostor

Foto: Erasmus+

Tri slovenske gimnazije želijo v dveh zaporednih šolskih letih okrepiti sodelovanje in svojim dijakom in dijakinjam omogočiti spoznavanje tržaškega, gorenjskega in koroškega prostora, predvsem s poglabljanjem naravoslovnih vsebin.

Izvajanje specifičnega naravoslovnega modula

Projekt predvideva dvotedensko bivanje dijakov in dijakinj iz vseh treh šol v različnih obdobjih na treh sodelujočih šolah in izvajanje specifičnega naravoslovnega modula na vsaki šoli, ob rednem pouku. Predstavitev je bila v Naravoslovno didaktičnem centru v Bazovici, spremljal jo je tudi strokovni nadzornik za slovenščino na splošno in poklicno izobraževalnih srednjih in višjih šolah Miha Vrbinc.

SVSD / Več na slovenci.orf.at


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo