V Madridu odmevni slovenski razstavi


Avtor: U.S. Datum: 2188 dni nazaj.


Bližnji kulturni praznik utripa tudi na tujem. V Madridu sta bila tako sinoči kar dva slovenska večera. V pomembnih kulturnih ustanovah so razstavljene slike Emerika Bernarda in fotografije Aljoše Rebolja z gledaliških predstav Tomaža Pandurja.

Emerik Bernard: Speta naklonjenost, 2011, akril na platnu, montaža. Vir: Circolo de Bellas Artes


Fotografije Aljoše Rebolja v Madridu.

Fotografije Aljoše Rebolja v Madridu. Vir: Teatro Español

V enem najprestižnejših kulturnih centrov, Circolo de bellas artes, od sinoči razstavlja akademski slikar Emerik Bernard. Razstava je postavljena v eni najlepših galerij v Madridu, pomeni pa njegovo najpomembnejšo in največjo samostojno predstavitev na tujem. Na ogled je izbor iz celotnega opusa, od zgodnjih do novejših del. Tu bo razstavljal do aprila, že od prihodnjega tedna pa mu bodo družbo delale risbe Francisa Bacona.

Pred dvema dnevoma so na trgu pred gledališčem Teatro Español odprli fotografsko razstavo Aljoše Rebolja, ki povzema gledališko delo Tomaža Pandurja v Španiji, kjer so mu bili izjemno naklonjeni. Sinoči so v gledališču premierno pokazali slovenskega Fausta, prihaja pa še Brezmadežna iz Maribora. Povedati je treba, da je poklon Pandurju deležen velike medijske pozornosti in da je mesto polno izveskov, ki opozarjajo na oba dogodka.

Da bo slika popolna, velja omeniti še, da ta čas razstavlja tudi mlada slovenska slikarka Duša Jesih.

Neva Zajc, Radio Koper

Utrinek s predstave Faust v režiji Tomaža Pandurja. Foto: Aljoša Rebolj.

Utrinek s predstave Faust v režiji Tomaža Pandurja. Foto: Aljoša Rebolj. Vir: Teatro Español


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo