Vabljeni na enodnevni znanstveni simpozij


Avtor: slovenci Datum: 2688 dni nazaj.


Enodnevni znanstveni simpozij BENEŠKA SLOVENIJA:POSLEDICE PLEBISCITA LETA 1866 TER POLITIČNI, GOSPODARSKI, DRUŽBENI IN KULTURNI RAZVOJ PROSTORA bo v petek, 21. oktobra 2016 z začetkom ob 9.00 uri potekal v Občinski dvorani v Špetru (Ul. Alpe Adria 56).

Simpozij, ki ga ob 150. obletnici plebiscita v Beneški Sloveniji organizira Raziskovalna postaja ZRC SAZU v Novi Gorici v sodelovanju z Inštitutom za slovensko kulturo iz Špetra, Goriškim muzejem Kromberk-Nova Gorica, Tolminskim muzejem, Ustanovo "Fundacija Poti miru v Posočju", Slovenskim raziskovalnim inštitutom SLORI ter Narodno in študijsko knjižnico iz Trsta ob podpori Urada vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, je namenjen ovrednotenju dogajanj ob slovensko-italijanski meji s poudarkom na prostoru Beneške Slovenije, v katerem so se s političnimi tokovi 19. stoletja (po plebiscitu 1866) zgodile tudi ključne gospodarske, družbene in kulturne spremembe. Na interdisciplinarnem srečanju bodo osvetljene razmere pred 150-leti kot tudi kasnejši zgodovinski in družbeni razvoj Beneške Slovenije.

Vabilo (klik)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo