Festival Avsenik je posvečen Slavku in skladbi Na Golici


Avtor: U.S. Datum: 3256 dni nazaj.


Begunje na Gorenjskem, - Z nastopi številnih domačih in tujih glasbenikov se je v Begunjah na Gorenjskem začel tradicionalni Festival Avsenik, ki se letos osredotoča na 60-letnico skladbe Na Golici. Tokratni festival je posebej posvečen tudi utemeljitelju narodnozabavne glasbe Slavku Avseniku, ki se je v 86. letu starosti poslovil prejšnji mesec.

Begunje na Gorenjskem, prireditveni sotor. Prireditev Avsenikov dan - Lepo je biti muzikant ob 60-letnici Avsenikove glasbe, ki se jo je udelezil predsednik republike Borut Pahor.

Mednarodni glasbeni Festival Avsenik vsako leto v Begunje privabi številne ljubitelje narodnozabavne glasbe iz Slovenije in tujine. Organizator, Tradicija Avsenik, v treh festivalskih dneh pričakuje več kot 6000 obiskovalcev in več kot 300 glasbenikov iz domovine in tujine.

S tokratnim festivalom bodo obeležili 60-letnico nastanka Avsenikove največkrat predvajane instrumentalne skladbe Na Golici, ki jo bo mogoče slišati v raznolikih interpretacijah. Idejni vodja festivala Gregor Avsenik bo program opremil tudi z multimedijskimi projekcijami fotografij in filmov, v katerih je nastopil Slavko Avsenik.

Letošnji festival je posebej posvečen legendi slovenske narodnozabavne glasbe, Slavku Avseniku. Organizatorji obljubljajo, da bo tudi po njegovi smrti glasba, ki jo je ustvaril, živela naprej. Kako pomembna je Avsenikova dediščina, se zavedajo tudi v občini Radovljica. Turistično društvo bo poskrbelo, da bodo obiskovalci spoznali kraje, iz katerih je Avsenik črpal svoj navdih.

vir:STA


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo