Sotočja, 19. 6. 2017


Avtor: U.S. Datum: 2500 dni nazaj.


Na 1. programu Radia Slovenija so gostili dr. Ludvika Karničarja, ki je za svoj prispevek k ohranjanju slovenistične tradicije na univerzi v Gradcu dobil državno odlikovanje – red za zasluge.

Občinske volitve na Tržaškem in Goriškem za tam živeče rojake niso bile uspešne, zato je deželni svetnik Igor Gabrovec, tajnik stranke Slovenska skupnost, ponudil svoj odstop. Kaj so dejansko prinesle volitve na Goriškem, lahko slišite v tokratni oddaji.

Odpravili so se se v Zagreb, kjer so se začeli Plečnikovi dnevi. O sledeh, ki jih je ta veliki slovenski arhitekt pustil na Hrvaškem, pripoveduje upokojena arhitektka Polona Jurinić.

V Andovcih so na pobudo slovenskega generalnega konzula v Monoštru dr. Borisa Jesiha praznovali planinski dan in k Malemu Triglavu prinesli tudi repliko Aljaževega stolpa. Domače kulturno in turistično društvo je ustanovilo planinsko sekcijo in postalo polnopravni član Planinske zveze Slovenije.

V Šentvidu pri Stični pa so avtorji oddaje prisluhnili slovenskim zborom iz zamejstva in sveta na tradicionalnem koncertu v okviru 48. Tabora pevskih zborov.

Oddajo Sotočja lahko poslušate na spletni strani Radio prvi.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo