Nina Oven je ostala v Braziliji


Avtor: U.S. Datum: 2491 dni nazaj.


Nina Oven je na potovanju po Avstraliji spoznala fanta iz Brazilije, kjer študira notranje oblikovanje in odpira svoj studio.

Če jo kdo iz Slovenije vpraša, kje živi, mu zaradi velikosti južnoameriške države odgovori, da je zdaj nekoliko dlje od plaže, kot je bila prej. “Ko rečem, da sem dokaj blizu plaže, to pomeni, da sem od morja oddaljena od osem do devet ur vožnje z avtom.”

Nina Oven.

Nina Oven. Foto: osebni arhiv

Pravi, da se je že pred leti odločila za odhod v Avstralijo. Zaradi potovanja, dela in učenja angleščine, predvsem pa si je želela spremembo. Spoznala je fanta in zato podaljšala dopust. Potovanje sta nadaljevala na Tajskem, zatem pa se je vrnila v Slovenijo in diplomirala. Nato sta ugotovila, da bi zvezo nadaljevala. “Vprašanje je bilo, kje bi živela. Odločila sva se za Brazilijo, saj sem želela zapustiti Slovenijo in predvsem zato, ker sem ugotovila, da bi bilo meni lažje v Braziliji kot njemu v Sloveniji, predvsem zaradi učenja jezika in iskanja službe.”

Kadar jo vprašajo, zakaj ne bi šla domov, sta prva odgovora ljudje in raznovrstnost države. “Ljudje spremenijo tvoj način gledanja na svet, super so. Potem pa raznovrstnost države. Samo s selitvijo ali obiskom družine lahko vidiš veliko drugačnih kultur, pa hrane, toliko stvari je, ki jih lahko doživiš, da se ti zdi, da je življenje prekratko.”

Pogovor z Nino Oven lahko poslušate na strani Val202.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo