Križan prejel rusko odlikovanje


Avtor: U.S. Datum: 2415 dni nazaj.


Mednarodna operna akademija iz Križa pri Trstu je vse bolj poznana in cenjena v Rusiji. Zaslugo za to nosi njen ustanovitelj in vodja Alessando Svab, ki je že nekaj let v prvi osebi angažiran za krepitev italijansko-ruskega kulturnega in umetniškega sodelovanja. Za svoje delo na tem področju je glasbenik iz Križa iz rok poslanke Irine Iličeve tudi prejel visoko priznanje ruske Dume (parlamenta), ki mu je ga izročila poslanka Irina Iličeva.

Alessandro Svab in ruska poslanka Irina Iličeva. Foto: Primorski dnevnik

Alessandro Svab in ruska poslanka Irina Iličeva. Foto: Primorski dnevnik

Svab, ki je pred kratkim vodil mednarodni poletni kampus Miramarski grad-Križ, je angažiran pri dveh mednarodnih projektih in sicer Mladi v operi (Ragazzi all’opera) in italijanski belcanto brez meja. Zaradi poznanj in izkušenj, ki jih je pridobil v Rusiji, Svab (53 let) načrtuje odprtje dveh podružnic Mednarodne operne akademije in sicer v Moskvi ter v Sankt Peterburgu. Križan, ki prebiva v Fari ob Soči, kot pedagog občasno predava ne le v Rusiji, temveč tudi na Kitajskem, Japonskem in Belorusiji, kljub številnim zadolžitvam in potovanjem pa je našel čas tudi za dirigiranje kriškega cerkvenega pevskega zbora.

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo