Komorna pevka Bernarda Fink s koncertom ob osebnem jubileju


Avtor: U.S. Datum: 3148 dni nazaj.


Priznana koroško-slovenska umetnica bo ob svoji okrogli obletnici oktobra nastopila na domačem Koroškem.

Mezzosopranistka Bernarda Fink sodi med najbolj poznane in najslavnejše člane slovenske narodne skupnosti na avstrijskem Koroškem. Rojena v Buenos Airesu kot hči slovenskih izseljencev je Finkova doraščala in se izobraževala v Argentini (Instituto Superio de Arte del Teatro Colon), dokler je mednarodna glasbena skupnost ni odkrila zase; v preteklih desetletjih je nastopila v številnih opernih hišah po vsem svetu in ustvarjala z najuglednejšimi orkestri in dirigenti.

Poleg samostojnih nastopov je znana tudi po svojih kolaboracijah, na primer kot partnerka kitarista Janeza Gregoriča, tenorista Maria Podrečnika, pevka v sveškem cerkvenem zboru in zboru Oisternig ter številnih drugih.

Bernarda Fink danes živi na Koroškem - poročena je z diplomatom Zdravkom Inzkom in ima dva odrasla otroka. 4. oktobra boste slavljenki lahko prisluhnili v celovškem Domu glasbe, kjer bo ob 19. uri nastopila z Mariom Podrečnikom in vokalnimi ansambli.

(Fotografija: Julia Wesely)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo