59. revija pevskih zborov Cecilijanka 2017


Avtor: U.S. Datum: 2350 dni nazaj.


V soboto in nedeljo, 18. in 19. novembra 2017, je v Kulturnem centru Lojze Bratuž potekala pevska revija Cecilijanka. Letos je bila posvečena skladatelju in zborovodji Stanku Jericiju ob 10. obletnici smrti. Priredila jo je Zveza slovenske katoliške prosvete pod pokroviteljstvom goriške občine in ob podpori Javnega Sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije ter Fundacije Cassa di Risparmio iz Gorice ter ob sodelovanju Sveta slovenskih organizacij.

MePZ Lojze Bratuž na Cecilijanki 2016.

MePZ Lojze Bratuž na Cecilijanki 2016. Foto: Novi glas

Ob priložnosti so zborovodkinji Mateji Černic podelili nagrado "Mirko Špacapan", ki jo razpisujeta Društvo/Associazione Onlus Cure Palliative »Mirko Špacapan« Amore per sempre in Kulturni center Lojze Bratuž. Mateja Černic je ena najplodovitejših mladih primorskih zborovodkinj, ki je z dekliško vokalno skupino Bodeča neža z Vrha sv. Mihaela prejela najvišja deželna, državna in mednarodna priznanja.

V okviru letošnje revije Ceciljanka je potekalo tudi zbiranje podpisov za evropsko državljansko pobudo MINORITIY SAFEPACK. Cilj je zbrati milijon podpisov evropskih državljanov, da se Evropsko Unijo spodbudi k aktivnejšemu zavzemanju za vprašanje zaščite narodnih in jezikovnih manjšin.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo