Žalosten konec ali še možnost združitve?


Avtor: U.S. Datum: 2324 dni nazaj.


"Žalostni konec večletne zgodbe o združitvi dveh glasbenih šol v Gorici predstavlja naknadni dokaz, da je sistem odločanja in predstavništva v naši manjšini zastarel in neuspešen, kar je prišlo na dan tudi na nedavni deželni manjšinski konferenci," takole deželni svetnik DS Stefano Ukmar ocenjuje propad pogovorov za združitev šol Glasbene matice in Centra Komel. Tranzicijsko obdobje po padcu Jugoslavije se je po njegovem v bistvu že zdavnaj končalo, "a kljub vsemu temu se nekateri politični in drugi dejavniki v naši manjšini krčevito otepajo katerekoli spremembe, tudi generacijske. Ker je vse to na dlani so vprašanja po transparentnosti ter o realnih interesih manjšine aktualna in upravičena," meni Ukmar.

Igor Gabrovec in Stefano Ukmar. Foto: Primorski dnevnik

Igor Gabrovec pravi, da je podpiral oblikovanje novega slovenskega glasbenega subjekta v FJK, v katerem bi vsakdo ohranil svojo zgodovinsko identiteto. To se ni zgodilo, načrt pa se mu zdi še vedno izvedljiv, čeprav bo zahteval precej časa in veliko dogovarjanja. Podpredsednik deželnega sveta in tajnik Slovenske skupnosti torej verjame, "da še nismo zamudili tega vlaka in da ga lahko še ujamemo." Gabrovcu se ne zdi prav, da bi moral Komel takoj vrniti Deželi 150 tisoč evrov, zavzema, da bi ta denar spremenili v posojilo, "ki bi ga lahko Komel v desetih letih vrnil Deželi."

SVSD / Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo