Pospešene priprave na 51. Kraški pust


Avtor: U.S. Datum: 2304 dni nazaj.


Tudi na kraški planoti se počasi dviga pustna vročica, saj so priprave za 51. izvedbo Kraškega pusta že v polnem teku. Letošnji sprevod po središču Opčin bo na sporedu v soboto, 10. februarja. Zato je na razpolago le še nekaj dni, da se tako vozovi kot skupine preko spleta prijavijo. Zadnji termin je torek, 9. januarja, ta datum pa je važen predvsem za vozove, ki bodo morali imeti že pripravljene vse papirje o tehničnih značilnostih vozov. Na ta dan bo v Domu Brdina, v dvorani Rudija Wilhelma ob 20.30 obvezni sestanek za vse udeležence.

Igor Malalan, predsednik organizacijskega odbora Kraškega pusta.

Igor Malalan, predsednik organizacijskega odbora Kraškega pusta. Foto: Primorski dnevnik

Pomen tega srečanja je razložil predsednik odbora Kraškega pusta Igor Malalan: »Na sestanek so vabljeni vsi, ki se nameravajo udeležiti letošnje povorke. Pust bo letos v zelo zgodnjem terminu, zato ne bomo sprejemali prijav po tem datumu. Predstavniki vozov morajo obenem predstaviti vse tehnične papirje. Nato bo moral odbor stopiti takoj v stik s tržaško prefekturo, s katero moramo pripraviti varnostni plan prireditve.«

Sušlja se o solidnem zanimanju za letošnji Kraški pust. Zagotovo bo manj navdušenja kot za lansko jubilejno izvedbo, kar pa ne zmanjša dela odbora. »Normalno je, da bo vse skupaj letos nekoliko bolj umirjeno. Nekateri so že napovedali svojo udeležbo, uradnih prijav pa še nimamo,« je še dodal Malalan. Sprevoda naj bi se zagotovo udeležilo okrog 6 vozov in 8 skupin, letošnji kraljevi par pa bo doma prav z Opčin. Nadaljuje se tudi tesno sodelovanje s Karnivalom iz Sovodenj, kar je v lanskem letu prineslo že svoje pozitivne rezultate.

Odbor Kraškega pusta ima jasno vizijo za prihodnost, saj se dobro zaveda, da so pri tako občuteni in veliki prireditvi vedno prisotna nihanja. Zato cilja, da bi prispevke čim bolj porazdelili med udeležence. Igor Malalan poziva tudi vse aktivne udeležence pusta, naj se ne ustrašijo tega kriznega obdobja in naj s pozitivnimi mislimi usmerijo pogled v prihodnost. Le na tak način bo Kraški pust ohranil svojo pravo identiteto. (ep)

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo