Pravljični zaključek pouka z Ireno Cerar


Avtor: U.S. Datum: 2146 dni nazaj.


8. in 9. junija je v Banjaluki in Prijedoru gostovala Irena Cerar, dolgoletna urednica National Geographic Juniorja, publicistka in avtorica družinskih izletniških vodnikov Pravljične poti Slovenije, Pravljične poti v zgodovino in Kamniške pravljične poti.

V petek, 8. junija, zvečer so se v Židovskem kulturnem centru v Banjaluki zbrali srednješolci in odrasli. Irena Cerar jih je s pravljicami popeljala po različnih slovenskih pokrajinah, razkrila jim je bogastvo naravne in kulturne dediščine. V soboto, 9. junija, dopoldan je bila v Klubu narodnih manjšin pravljična ura za osnovnošolce, popoldan pa je Irena Cerar s pravljicami obogatila srečanje učencev v Prijedoru. Pravljice so pritegnile prav vse, tako najmlajši kot odrasli so jim zbrano prisluhnili.

Z obiskom Irene Cerar smo praznično zaključili to šolsko leto. Učencem smo podelili potrdila za obiskovanje dopolnilnega pouka slovenščine, za opravljeno bralno značko in za sodelovanje v projektu Knjižnica – vesolje zakladov, nekaterim pa še posebna priznanja in nagrade za redno obiskovanje pouka in sodelovanje pri dejavnostih ob pouku.

Hvala Bralni znački Slovenije, ki nam vsako leto omogoči, da zaključek pouka obogatimo s srečanjem z ustvarjalcem iz Slovenije, Knjižnici Antona Tomaža Linharta Radovljica, ki nam podari knjige za poletno branje, predvsem pa Društvu Slovencev Triglav Banjaluka, ki vedno poskrbi, da je gostom v Banjaluki lepo.

Barbara Hanuš


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo