Božično praznovanje Berlinskih Slovencev


Avtor: slovenci Datum: 3041 dni nazaj.


Na pobudo gospoda Antona Čučka, ki je bil zelo aktiven član pred dvemi leti ugašnjenega slovenskega kulturno-prosvetnega in športnega društva Slovenija e.V. – Berlin je prišlo v soboto, 19. De-cembra 2015 ponovno do prijetnega srečanja na tako zvanem božič-nem praznovanju. Gospod Anton Čuček je po daljšem času ponovno aktiviral svoj arhivski telefonski spisek bivših članov in prijateljev društva Slovenija in vsakega, ki ga je uspel dobiti na telefoski klic seznanil o svoji zamisli. Kmalo je imel 25 pozitivnih odgovorov in začel iskati ustrezen lokal in ga tudi našel v bližini bivšega zahodno-berlinskega centra.

Udeležence srečanja je že pri vhodu v lokal pozdravil tekoči digitalni napis >DOBRODOŠLI SLOVENSKI GOSTJE<, kar nam je že pri vstopu v lokal dalo občutek, da bo to spet nekaj prijetnih uric v slovenskem vzdušju. Sledila je večerja po želji vsa-kega posameznika saj je vsak svoje naročilo tudi poravnal.

Dobro raspoloženje pa sta okrepili še dve dodatni rundi. Eno je častil lokal, drugo pa rojak Oto Padežnik, ki je imel v tem trenutku rojstni dan. Seveda smo enemu in drugemu z veseljem nazdravili in se oddolžili z primernim petjem. Pred koncem prijetnega srečanja pa je organi-zator v kostimu božička udeležence presenetil še z simbolično pozor-nostjo.

Ob tej priložnosti se gospodu Antonu Čučku v imenu vseh udeležen-cev za njegov organizacijski trud prav lepo zahvaljujem.

Besedilo: Alojz Ozmec

F 3


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo