Svečano obeležen jubilej Društva Sava iz Beograda


Avtor: slovenci Datum: 2859 dni nazaj.


Člani Društva Sava iz Beograda so 13. junija 2016 v beograjskem gledališču Atelje 212 skupaj s svojimi prijatelji svečano obeležili Dan Društva, ki letos praznuje že 15. obletnico svojega obstoja in delovanja.

sa proslave društva Sava u Bg

Predsednik Društva Sava, Saša Verbič, je v svojem nagovoru povedal nekaj besed o razvoju Društva v preteklih letih, kakor tudi o načrtih za prihodnost.

Poleg namestnice veleposlanika Republike Slovenije v Srbiji in pooblaščene ministrice, Mateje Norčič Štamcar, so na svečanosti prisostvovala tudi Društva Slovencev iz Kostolca, Novega Sada in Pančeva, kakor tudi druge osebnosti iz javnega in kulturnega življenja mesta Beograda. Ob tej priložnosti so bile podeljene tudi plakete in zahvale prijateljem in članom Društva, ki so s svojim delom najbolj prispevali k delu in napredku Društva.

Po svečani podelitvi je bila prikazana predstava SNG Nova Gorica »Postani obcestna svetilka«, ki je nastala po besedilih Srečka Kosovela.

Vir: Josip Weber


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo