Iztok iz Godoviča, ki del leta dela v Avstriji, del pa uživa na Madagaskarju


Avtor: slovenci Datum: 2719 dni nazaj.


Iztok Žgavec je že od otroštva sanjal, da bi živel nekje ob morju. "Ko sem bil majhen, sem na televiziji videl oglas za neko zavarovalnico o tem, da so sanje življenja bar na plaži. To je vedno vrtalo v meni." Danes nekaj mesecev na leto preživi na Madagaskarju, kjer je poročen z domačinko, dela pa v Avstriji.

Madagaskar je spoznal prek kolega iz Ljubljane, ki tja hodi že dolga leta in ima zdaj zemljišče na obali. "Ko mi je govoril, kako je tam, sem si vedno želel iti. Ko sem šel prvič dol, sem videl golo realnost in ugotovil, da se ne da kar tako iti živet tja. To je utopija. Imeti moraš dohodek iz Evrope."

Iztok je študiral na akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, a je ni končal. Ko je iskal službo, je šel po naključju na obisk k prijateljici v Avstrijo in ostal tam. V Linzu, kjer je največja ladjedelnica na Donavi, že tri leta obnavlja barke, kar je delal že kot dijak in študent. Obnavlja rečne železne barke – tovorne, turistične, zasebne. Trenutno je v Bregenzu, kjer obnavljajo barko iz muzeja na vodi.

Članek si lahko v celoti preberete na portalu siol.net.

iztok


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo