Edina Slovenka, zaposlena na sedežu Ikee


Avtor: U.S. Datum: 2629 dni nazaj.


Švedska je moja usoda, a srce ostaja v Sloveniji, pravi Maja Rutar Smedmark, ki že sedemnajst let živi v Skandinaviji in dela za največjega pohištvenega trgovca na svetu.

Maja Rutar Smedmark

Maja Rutar Smedmark. Foto: osebni arhiv

Novogoričanka Maja Rutar Smedmark si nikoli ni želela zapustiti niti Primorske, kaj šele Slovenije, a splet naključij je pripeljal do tega, da zdaj že več kot desetletje živi na Švedskem. Po končanem študiju ekonomije se je zaposlila v Ikei, ki je takrat v Ljubljani še imela nakupno predstavništvo za Jugoslavijo. Maji je sicer že selitev v prestolnico predstavljala "strašno žrtev", delo za podjetje, ki ga je spoznala že kot najstnica med potovanjem po Skandinaviji, pa vendarle odlična priložnost. V službi je spoznala svojega moža, Šveda, s katerim sta se nato skupaj preselila naprej v Manchester in nato na Švedsko. Pozneje sta za nekaj let prišla v Slovenijo, zdaj pa Maja z družino že 13 let živi in dela v malem švedskem mestecu Älmhult, odvisnem predvsem od pohištvenega trgovca.

Več lahko preberete na spletni strani SiolNET.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo