Bara Kolenc in Atej Tutta v Berlinu nagrajena za koncept novih Metamorfoz


Avtor: slovenci Datum: 2723 dni nazaj.


Berlin - Umetnika Bara Kolenc in Atej Tutta sta bila na gledališkem festivalu Theatertreffen v Berlinu nagrajena za idejo novega projekta Metamorfoze 4: Blackholes, ki jo bosta lahko uresničila v produkciji Theatra Dortmund v letu 2017. Na festivalu sta sicer dvakrat odigrala predstavo Metamorfoze 3: Retorika, ki jo je občinstvo dobro sprejelo.

bara

Glavni program festivala, ki ga organizira Berliner Festspiele, vsako leto sestavlja deset izbranih nemških institucionalnih produkcij pretekle sezone ter pet mednarodnih gostujočih projektov v okviru mednarodnega fokusa inovativnih avtorjev Theatertreffen Stückemarkt. Prve je izbrala neodvisna žirija kritikov, druge pa posebna žirija gledaliških režiserjev in dramatikov izmed 314 prijavljenih projektov iz vse Evrope. Nominirala je pet projektov, med katerimi je v sredo občinstvo izbralo slovenski projekt Metamorfoze 4: Blackholes.

Kolenčeva in Tutta sta sicer v glavnem programu festivala predstavljala projekt Metamorfoze 3°: Retorika, vodila pa sta tudi delavnico, na kateri sta predstavila svoje metode dela.

Predstava Metamorfoze 3°: Retorika, ki je bila premierno uprizorjena septembra lani, in nagrajeni osnutek nove predstave, sta del večletnega projekta Metamorfoze 1°- 5°, ki želi s pomočjo Ovidijevih Metamorfoz reflektirati nekatera temeljna vprašanja sodobnega človeka. Avtorja sta se v projektu osredotočila na retoriko kot aktualno in akutno realnost našega časa.

Danes bo umetnika in umetniško ekipo predstave Metamorfoze 3: Retorika sprejela slovenska veleposlanica v Berlinu Marta Kos Marko, so sporočili iz Kud Samosvoj, ki je producent predstave.

Slovensko občinstvo si bo lahko predstavo Metamorfoze3: Retorika ponovno ogledalo v jeseni v Kinu Šiška. (Vir: STA)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo