Bibliobus koprske osrednje knjižnice obiskuje tudi otroke v občini Devin-Nabrežina


Avtor: U.S. Datum: 1995 dni nazaj.


Otroci vrtca iz Mavhinj so se razveselili bibliobusa, ki jih vsak mesec obišče na bližnjem dvorišču. Izbrali so knjige in slikanice, ki jih bodo skupaj prebirali v vrtcu, je povedala vzgojiteljica Nataša Caharija: "To je zelo dobra pobuda, otroci spoznajo tudi druge knjige, slikanice, se približajo knjižni vzgoji na drugačen način. Imamo sicer tudi knjižnico v vrtcu, vendar so tam vedno iste knjige in to že skoraj vse poznajo."

Koprski bibliobus ima okrog 70 postajališč. Zadnji dve leti redno obiskuje tudi vrtčevske otroke in šolarje slovenske šole v občini Devin-Nabrežina. Foto: Radio Koper/Tjaša Lotrič

Bibliobus je krenil proti Osnovni šoli Josipa Jurčiča, ki jo obiskujejo otroci tudi iz sosednjih krajev Praprota, Medjevasi, Tržiča. Potujočo knjižnico so na šoli uvedli na pobudo staršev, je dejala učiteljica Raja Peric: "Nekateri otroci niso navajeni zahajati v knjižnico, vendar jih s tem, da k nam prihaja bibliobus, navajamo v dobro branje, v čut do knjige, ker za knjigo v tistem roku skrbijo."

V občino Devin Nabrežina so se s bibliobusom prvič zapeljali pred dvema letoma, pravi Tanja Prevolšek Pajer iz koprske knjižnice Srečka Vilharja: "To je izrednega pomena za tiste, ki drugače nimajo dostopa do knjižnice. Vedno razmišljamo o tem, da bi postajališča naše potujoče knjižnice čim bolj razširili, tudi na Hrvaškem. Se že dogovarjamo za nove kraje."

Na Tržaškem je zanimanja za potujočo knjižnico vse več, lani so zabeležili skoraj 500 obiskov.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo