Čas za spremembe


Avtor: U.S. Datum: 1866 dni nazaj.


Poudarki oddaje Sotočja, 4. marca 2019 :s predsednikom SKGZ Rudijem Pavšičem o kongresu in nujnih spremembah, kaj načrtuje novi predsednik ZSO Manuel Jug, slovenska čitalnica v Čabru in Borovo ženitovanje v Sakalovcih.

Zvočni posnetek najdete na strani Radio prvi.

Borovo gostüvanje v Sakalovcih. Foto: Silva Eöry

Več o vsebini:

Letošnje leto prinaša spremembe na vodilnih mestih v nekaterih krovnih slovenskih zamejskih organizacijah. Z mesta predsednika Slovenske kulturno gospodarske zveze se tako poslavlja Rudi Pavšič. Kongres SKGZ bo začrtal novo pot ne le zveze ampak tudi celotne skupnosti, pravi Pavšič. S kakšnimi spomini odhaja, nas zanima v tokratni oddaji.

Gostimo novega predsednika Zveze slovenskih organizacij, 22- letnega Manuela Juga, ki obljublja, da bo eno od treh krovnih organizacij koroški Slovencev usmeril v prihodnost. Priznava, da mladi v narodnostnih organizacijah pogosto niso slišani. Kako bo to spremenil?

Odpravimo se v Čabar, v knjižnico Ivana Žagarja, kjer bo ponudba knjig v slovenski čitalnici v prihodnje še pestrejša.

V Sakalovcih je za popestritev poskrbelo Borovo gostüvanje oziroma Borovo ženitovanje. Gre za pustno prireditev, ki jo lahko pripravijo le tam, kjer se v predpustnem času ni nihče poročil.

Prisluhnite oddaji!


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo