Dnevi slovenskega filma v Kovinu


Avtor: U.S. Datum: 1679 dni nazaj.


Predstavljeni novi filmski dosežki slovenske kinematografije

V Kulturnem centru Kovin je prvič organizirana manifestacija "Dnevi slovenskega filma". Revija je trajala tri dni, in sicer od 9. do 11. decembra, kovinski publikai je bilo v tem času prikazanih šest filmov, trije kratkometražni in trije dolgometražni.

Poslednji dan je revijo kot poseben gost obiskala ekipa filma "Stric Geza ide u Zaturce", ki je priredila kovinski publiki po končani projekciji nepozabno druženje.

Čeprav je to bila prva revija v Kovinu, je bila publika več kot zadovoljna, ne samo z organizacijo, temveč tudi s strokovno selekcijo filmov, ki so zadovoljili mnoge izbirčne okuse.

Po besedah organizatorja se bo revijs odvijala tudi naslednje leto, na selekciji filmov bo kot do sedaj delal Dragomir Zupanc, naš proslavljeni režiser.

Po besedah Milivoja Grčića, direktorja Kulturnega centra Kovin, gre za pomembno kulturno manifestacijo, ki je izbirčni kovinski publiki  prikazala najnovejše dosežke slovenske kinematografije, ki je tudi sicer zelo cenjena v Evropi. Ob tej priliki je še izjavil, da bo Kulturni center iz Kovina še naprej uspešno sodeloval s slovenskimi društvi ter da bo sodelovanje razširjeno tudi na druge kulturne sfere.

Organizatorji te manifestacije so bili Društvo Slovencev " Sava" iz Beograda, Kulturni center Kovin, Združenje Slovencev "Logarska dolina" iz Pančeva ter njegova podružnica v Kovinu.

 Josip Veber


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo