Dober tek!


Avtor: U.S. Datum: 3048 dni nazaj.


Kako dobro učenci dopolnilnega pouka slovenščine poznajo slovenske besede za vse, kar jejo in kar potrebujejo za pripravo hrane? Odgovor na to vprašanje smo dobili na kvizu, ki so se ga udeležili učenci iz BiH ter dve gostujoči ekipi iz Srbije.

V soboto, 17. oktobra, so se v Jevrejskem kulturnem centru v Banja Luki zbrali učenci dopolnilnega pouka slovenščine iz Niša, Novega Sada, Sarajeva, Kaknja, Zenice, Tuzle, Teslića, Prijedora, Slatine in Banja Luke. Pomerili so se v kvizu na temo hrane, vprašanja pa so bila povezana tudi z vplivom hrane na zdravje in s pripomočki, ki jih ob pripravi hrane potrebujemo. Kviz sta pripravila in vodila Pavle Ravnohrib in Darko Hederih, ki ju v Banja Luki že dobro poznamo, saj sta prišla že tretjič. Prvo leto so učenci tekmovali v poznavanju živali, drugo leto je bila tema kviza šport, letos pa sta kviz naslovila Abeceda: dober tek! Učence dvanajstih ekip so spodbujali vrstniki in tudi odrasli. Prav za vse so bila vprašanja zanimiva in vsak je sam pri sebi razmišljal, ali pozna odgovor. Ob pripravah na kviz so se učenci veliko naučili in vsi smo se strinjali, da so na kvizu pokazali odlično znanje. Zmagala je prva banjaluška ekipa, ki so jo sestavljale Ana Katalina, Iva Potkonjak in Aleksandra Zrnić.

Barbara Hanuš

Banja-Luka2


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo