Klub zamejskih študentov vabi k včlanitvi


Avtor: U.S. Datum: 2271 dni nazaj.


Klub zamejskih študentov (KZŠ) je prostovoljna, nepolitična in nevladna organizacija. Člani kluba so zamejski Slovenci, ki študirajo na slovenskih univerzah.
Klub je začel delovati v Ljubljani aprila 2015, k čemur je botroval vsakoletni porast števila zamejskih Slovencev, ki se odločajo za izobraževanje v matični državi. Že od samega začetka je klub vzbudil veliko zanimanje študentov, nastalo je kar nekaj idej in projektov, ki jih sedaj redno izvajajo: pomoč novim študentom ob vpisu na fakulteto, aktivna posvetovalnica za študente prvih letnikov, sodelovanje z drugimi slovenskimi študentskimi klubi, športni in kulturni dogodki in nenazadnje tudi neformalna druženja. KZŠ je z letom 2016 postal član zveze ŠKIS in hkrati začel sodelovati z Uradom Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu (USZS).

Z organizacijo raznih projektov in rednimi klubskimi srečanji si KZŠ prizadeva k združevanju mladih Slovencev, ki živijo na obmejnih področjih štirih sosednjih držav (Italije, Hrvaške, Avstrije in Madžarske) in so del avtohtone slovenske narodne skupnosti. Cilj kluba je povezovanje zamejskih študentov in njihovo aktivno vključevanje v slovenski kulturni prostor.

V začetku študijskega leta sprejema KZŠ nove člane, vpis pa je možen na katerikoli klubski seji. Informacije o klubskih dogodkih objavljajo na socialnem omrežju Facebook, kjer ima klub svojo javno spletno stran. Datumi prihodnjih srečanj niso objavljeni, zato pa ima klub tudi svoj e-poštni naslov (klubzamejskihstudentov@gmail.com) , preko katerega lahko bodoči člani dobijo vse informacije. Ravno tako so dosegljivi preko Facebook klepeta.

Iz Kluba Zamejskih Študentov zato prijazno vabijo vse zamejske Slovence, ki študirajo v Sloveniji in bi se radi včlanili v klub, da jih poiščejo na Facebooku, oziroma da vzpostavijo stik preko e-pošte. Povabili jih bodo na naslednjo klubsko sejo, kjer bodo lahko kaj več izvedeli o delovanju kluba in se po želji tudi včlanili.

Kontakt:

e-pošta: klubzamejskihstudentov@gmail.com
FB stran: Klub Zamejskih Študentov

Za KZŠ,
Lenart Legiša


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo