Kulturni praznik proslavili v Washingtonu in New Yorku


Avtor: slovenci Datum: 3083 dni nazaj.


New York - Slovensko veleposlaništvo je ob kulturnem dnevu v Washingtonu pripravilo sprejem in razstavo plakatov Jožeta Domjana z naslovom Oko.Misel.Roka. Prešernov dan so praznovali tudi v New Yorku ob nastopu kvarteta Jana Kusa, recitalom poezije in slikarsko razstavo Mira Zupančiča.

20160209-00668542

Odprtja razstave in sprejema v Washingtonu se je udeležilo okrog 200 ljudi, ki so si lahko ogledali tudi dokumentarni film o Domjanu. Zbrane sta nagovorila veleposlanik Božo Cerar in veleposlanik EU v ZDA David O'Sullivan, ki sta med drugim poudarila, da tokratno praznovanje poteka v znamenju 25. obletnice samostojne Slovenije.

Kusu so na odru delali družbo člani kvarteta Sean Fitzpatrick (klavir), Dan Martinez (bas) in Joel E. Mateo (bobni). Kvartet je nedavno izdal album z naslovom Faith Album, ki je mešanje ritmov jugovzhodne Evrope, Južne Amerike in newyorških ulic. Prešernove pesmi je recitirala igralka Gaia Cherie.

V newyorški cerkvi sv. Cirila so že v nedeljo odprli razstavo slik Mira Zupančiča, ki živi in ustvarja v ZDA. Njegov opus obsega od olja in akvarela na platnu, vitraža, ilustratorstva in kiparstva.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo