Laboratorij bodočnosti v Trstu


Avtor: U.S. Datum: 2528 dni nazaj.


Laboratorij bodočnosti je sklop kakovostnih predavanj, okroglih miz in zanimivih dejavnosti, ki jih bodo priredili 21. maja, od 10. ure naprej, v Kongresnem centru na 4. pomolu v Trstu. Namenjen je višješolski in univerzitetni mladini med 14. in 30. letom starosti. To je delovni seminar, na katerem se mladi Slovenci v Italiji izobražujejo in razmišljajo o prihodnosti družbe, v kateri živimo.

Glavni predavatelji letošnje izvedbe izobraževalnega dogodka, ki ga prirejata ZSŠDI in ZKB mladi, v sodelovanju z Uradom RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Slovenskim dijaškim domom Srečka Kosovela v Trstu in ustanovama SDGZ in SLORI, bodo: novinar in organizator dogodkov Marco Cernaz, svetovalka za ključne kadre Alenka Stanič in raper-podjetnik Rok Trkaj. Novinar Peter Verč bo moderiral okroglo mizo, na kateri bodo sodelovali podjetniki, inovatorji, vrhunski glasbeniki in športniki. Ob predavanjih bo zaživel tudi sejemski prostor, v katerem se bodo predstavile univerze, podjetja, društva in ustanove. Svoje sodelovanje so potrdili: Univerza v Ljubljani, Univerza v Novi Gorici, Univerza na Primorskem, Univerza v Vidmu, MOSP, Park vojaške zgodovine Pivka, ZKB mladi, SDGZ, Mittelab in podjetje Fluido. Člani Mittelaba bodo predstavili svoje najnovejše tehnološke dosežke in projekte robotike, podjetje Fluido pa bo omogočilo izkušnjo virtualne resničnosti. Prireditev bo odprl nastop vokalne skupine Anakrousis in zaključil koncert raperja Trkaja.

Dogodek je odprt za javnost in brezplačen, predhodna prijava za mlade udeležence pa je nujna.
Info na: 040 635 627
Prijave mladih in informacije na:
www.zssdi.it

Prijava na Laboratorij bodočnosti


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo