Mariborski lutkarji na gostovanju v Švici in na Češkem


Avtor: slovenci Datum: 2948 dni nazaj.


Baden/Hradec Karlove - Lutkovno gledališče Maribor v teh dneh gostuje na dveh mednarodnih festivalih -  v švicarskem Badnu s predstavo Proces ali Žalostna zgodba Josefa K., in na Češkem, v kraju Hradec Kralove, s predstavo Praktični nasveti za pridne otroke.

20140618-00538346

Lutkovno gledališče Maribor.

Predstavo Proces ali Žalostna zgodba Josefa K., ki je bila premierno uprizorjena leta 2012, je režiral Matija Solce, ki je v lutkovno okolje postavil roman Proces Franza Kafke in njegovega glavnega junaka Josefa K.

Predstava ponuja nadčasovno glasbeno-lutkovno kompozicijo, v kateri se v vlogi Josefa K. znajde gledalec. Igra ga neusmiljeno prestavlja v brezizhodne situacije, seznani ga z drobovjem družbenega stroja, pa tudi z intimnim svetom Josefa K. Gledalec je postavljen v središče, kjer se mora na milost in nemilost odgovorno podvreči procesu.

Predstava se bo švicarskemu občinstvu na 12. Figura Theaterfestivalu, ki se je začel 14. junija, sklenil pa se bo 19. junija, predstavila dvakrat.

Prav tako se bodo mariborski lutkarji dvakrat predstavili na češkem festivalu v Drak teatru, in sicer v petek zjutraj in zvečer. Uprizorili bodo predstavo Praktični nasveti za pridne otroke, ki je nastala Po motivih Marka Twaina v režiji Mareka Bečke. Skupinski avtorski projekt je sestavljenka drobnih zgodb, ki se potapljajo v otroške spomine, kjer nedolžnost in porednost skačeta z roko v roki čez potoke in včasih namerno zgrešita breg, so o predstavi zapisali v mariborskem gledališču.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo