Meta PHoDcast 49: Katarina Krapež, pravnica


Avtor: slovenci Datum: 2793 dni nazaj.


KATARINA KRAPEŽ je diplomirala na ljubljanski pravni fakulteti in magistrirala iz digitalnih medijev na Goldsmith College na Univerzi v Londonu. Je predavateljica na Fakulteti za management na Univerzi na Primorskem, kjer tudi zaključuje doktorat s področja avtorskega prava in pravnega urejanja znanosti. V doktorski disertaciji proučuje avtorskopravni standard originalnosti in regulacijo originalnosti v znanosti na primeru znanstvenih revij.

Pogovarjava se o izzivih, s katerimi se v zadnjem času sooča znanstvena skupnost, od nižanja kakovosti strokovnih recenzij (kar ponazori članek Who’s Afraid of Peer Review) do piratstva (primer repozitorija Science Hub). Katarina je lani en semester preživela na inštitutu za inovacije in konkurenco Max Planck v Muenchnu, kjer je med drugim zasnovala empirično raziskavo. K sodelovanju v anketi je povabila vzorec urednikov iz baz DOAJ in COPE, ki so odgovarjali na anketni vprašalnik, del pa jih je sodeloval tudi v poglobljenih intervjujih. V pogovoru povzame tudi nekaj zaključkov te raziskave, na koncu pa odgovori še na dve vprašanji bralcev. V zaključnem sklopu priporoči knijgo Blink: The Power of Thinking Without Thinking, ki jo je brala v okviru svoje raziskave.

Metin PHoDcast lahko v celoti poslušate na portalu Metina lista.

katarina_krapez


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo