MetaPHoDcast Zapisi 29 mladih slovenskih raziskovalcev in raziskovalk v tujini


Avtor: slovenci Datum: 2807 dni nazaj.


Zapisi so pisni intervjuji s slovenskimi doktorskimi študenti in študentkami ter podoktorskimi raziskovalci in raziskovalkami v tujini, ki smo jih v drugi sezoni MetaPHoDcasta objavljali v tednih, ko ni bilo avdio epizode.

“Kaj pa slovenski doktorski študenti v tujini? Bi tudi njih intervjuvala?” sva se pred dobrim letom spraševala z Luko. Ker bi to šlo na račun zmanjšanja števila intervjujev z doktorskimi študenti in študentkami v Sloveniji, deloma pa tudi zaradi negotovosti v povezavi s kakovostjo posnetkov, snemanih na daljavo, sva avdio epizode PHoDcasta geografsko omejila le na tiste, ki študirajo pri nas. Za slovenske raziskovalce in raziskovalke v tujini pa sva po zgledu spletnega mesta Scientific23 pripravila sklop 13 vprašanj za odgovarjanje v pisni obliki. Koncept sva tudi razširila, da je poleg tistih na doktorskem študiju vključeval še podoktorande. S tem rubrika lepo dopolnjuje vizualizacijo slovenskih znanstvenikov in znanstvenic po svetu.

Seznam vseh podcastov najdete na portalu Metinalista.si.

sezona-kolaz


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo