Na tržaškem gradu zadoneli slovenski valčki in polke


Avtor: U.S. Datum: 2388 dni nazaj.


Več sto poslušalcev se je v torek zvečer zbralo na gradu sv. Justa v središču Trsta, da bi prisluhnilo koncertu Godbe na pihala Prosek. V okviru niza glasbenih večerov posvečenih domačim manjšinam "od Balkana do Donave", ki si ga je zamislila folklorna in glasbena skupina Triestinissima s pokroviteljstvom Občine Trst, so proseški godbeniki v soparnem poletnem večeru postregli z melodijami iz slovenske zakladnice – polkami, valčki in raznoraznimi ljudskimi venčki. Po enournem programu, v katerem sta kot solistki nastopili Irina Perosa in Tina Renar, so zaigrali še nekaj dodatkov, in sicer Skalinado in koračnico Zlatorog.

Foto: Primorski dnevnik

Foto: Primorski dnevnik

Za njimi so zaigrali člani turbo benda Etnok s svojim programom ljudske balkansko-ciganske-klezmer glasbe. Prihodnje srečanje z glasbo na gradu bo v petek, 18. avgusta, ko bodo nastopili člani godbe na pihala Arcobaleno, ki bodo postregli z romsko-balkansko glasbo s številnimi primesmi.

Proseških godbenikov pa ne čakajo še zaslužene počitnice. Od 11. do 15. avgusta vabijo namreč vse na Prosek, na tradicionalno šagro na Balancu, kjer bodo poskrbeli za dobro založene kioske in prijetno glasbo s skupinami Blue night band, Love Guns, Souvenir, Ande Casa Dei in Kraški muzikanti. Sodelovala pa bo tudi Godba Salež.

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo