Od Ivana Cankarja do Alojza Rebule


Avtor: U.S. Datum: 1968 dni nazaj.


Poudarki oddaje Sotočja, objavljene 26. novembra 2018: raznolika ponudba slovenskih založb v Italiji, slovesno med Slovenci v Sombotelu, rojaki iz Šibenika in Zadra poskrbeli za prešerno vzdušje na Reki.

Oddajo lahko poslušate na strani Radio prvi.

Slovenska knjiga v Italiji na knjižnem sejmu v Ljubljani. Foto: Mateja Železnikar

Več o vsebini:

Večji del tokratne oddaje bomo namenili književni ustvarjalnosti Slovencev v sosednih državah, predvsem v Italiji pa tudi na avstrijskem Koroškem. Letošnja literarna bera rojakov v Furlaniji Julijski krajini je raznolika in seveda tudi v znamenju Cankarjevega leta. »Na otoku« je naslov dvojezične slovensko italijanske zbirke 10 črtic Ivana Cankarja, ki jih je uredila Marija Mitrović. Z njimi je, pravi, skušala predstaviti drugačnega Cankarja. Kaj izstopa v letošnji knjižni ponudbi Založbe Mladika, Založništva tržaškega tiska in Goriške Mohorjeve. Kaj so pripravili pri celovški Mohorjevi?

Slovenci na Madžarskem letos praznujejo številne obletnice. 20-letnico delovanja so tako zaznamovali tudi rojaki v Sombotelu, kjer poleg društva Avgusta Pavla deluje slovenska narodnostna samouprava.

Za rojake na Reki so zelo pomembna gostovanja slovenskih društev iz drugih delov Hrvaške. Tako so konec tedna za veselo razpoloženje poskrbeli člani društev iz Zadra in Šibenika.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo