Prireditev za otroke in mladino v Subotici


Avtor: slovenci Datum: 2608 dni nazaj.


V soboto, 8.10. je v Subotici potekala tradicionalna prireditev za otroke in mladino v Subotici. Tudi tokrat so se prireditve udeležili otroci in mladostniki iz posameznih društev v Srbiji ter se predstavili s svojim nastopom. V sodelovanju otrok iz Društva Slovencev "Triglav" Subotica, "Kredarica" Novi Sad in "Planika" Zrenjanin je nastal čez poletje skupni glasbeno-dramski projekt z naslovom "Čarovnije" pod mentorstvom prof. glasbe Kristine Mate.

dscn60442

Otroci posameznih društev so se pod mentorstvom svojih učiteljev slovenščine predstavili s številnimi recitatorskimi, dramskimi, plesnimi in glasbenimi točkami. Poseben gost prireditve je bila otroška gledališka skupina OŠ Miroslav Vilhar iz Postojne, ki se je predstavila z gledališko igro o Piki Nogavički, ki je prisotne navdušila s svojo igrivostjo.

dscn59441-1

Po končani prireditvi in skupnem kosilu so se otroci odpravili proti živalskem vrtu in Pališkem jezeru, kjer so se družili do poznih popoldanskih ur. Gostitelji iz Subotice so poskrbeli, da je bilo vsem lepo, zato vsi že komaj čakajo naslednje leto.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo