Seja vladnega sveta za Slovence po svetu


Avtor: U.S. Datum: 1839 dni nazaj.


Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Peter J. Česnik je v torek, 2. julija 2019, vodil sejo Sveta Vlade Republike Slovenije za Slovence po svetu, ki jo je sklical predsednik Vlade RS Marjan Šarec.

Seja je bila namenjena izmenjavi informacij o dejavnostih organizacij Slovencev po svetu ter dosežkom in ključnim izzivom, s katerimi se soočajo Slovenci v državah, v katerih živijo.

14 članov sveta, predstavnikov slovenskih skupnosti po vsem svetu, je na podlagi ponedeljkovega delovnega posveta na različne vladne resorje naslovilo več priporočil oziroma predlogov, s katerimi želijo preseči nekatere ovire in težave, s katerimi se srečujejo, izboljšati sodelovanje z matično domovino na vseh področjih, od kulture do gospodarstva in izobraževanja.

Poleg ministra Česnika so se seje udeležili še minister za kulturo Zoran Poznič, državni sekretarji Dobran Božič (Ministrstvo za zunanje zadeve), Aleš Cantarutti (Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo) in Jernej Štromajer (Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport).

USZS


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo