Slovenija brez meja, 4. junij 2018


Avtor: U.S. Datum: 2000 dni nazaj.


Avtorica oddaje Edita Žugelj je obiskala slikarje slovenskih korenin iz zamejstva in izseljenstva, ki so pod okriljem Združenja Slovenska izseljenska matica ustvarjali v Mostu na Soči.

Na likovni koloniji SIM sodelujejo akademski in ljubiteljski slikarji slovenskih korenin iz tujine. Foto: ZSIM

Likovna kolonija ZSIM je tradicionalno druženje in ustvarjanje slikark in slikarjev slovenskega porekla, ki živijo zunaj meja domovine, v enem od slovenskih krajev. Letošnja, že 27. po vrsti, je bila znova v Mostu na Soči. Potekala je v sodelovanju s tamkajšnjim turističnim društvom in kot del prireditve Noč na jezeru. Med akademske in ljubiteljske slikarke in slikarje se je odpravila z mikrofonom Radia Veseljak, v prvem delu reportaže pa predstavlja mentorico Moniko Ivančič Fajfar ter slikarke Stanko Novković iz Zagreba, Eli Miklavčič iz Muenchna in Jeleno Šehović iz Sarajeva.

V oddaji med drugim tudi vabilo ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazda Žmavca na sobotno srečanje Dobrodošli doma v Brežicah.

Vse to lahko slišite na strani Radia Veseljak.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo