Slovenija brez meja, 6. december 2018


Avtor: U.S. Datum: 2013 dni nazaj.


V organizaciji Svetovnega slovenskega kongresa je v Ljubljani potekala 1. konferenca računovodij, revizorjev in davčnih svetovalcev iz sveta in domovine.

Koroški Slovenec ddr. Marian Wakounig, regionalni direktor za davke in carine na avstrijskem zveznem finančnem ministrstvu. Foto: Edita Žugelj

Kot je v pozdravu udeležencem dejal predsednik SSK dr. Boris Pleskovič, je glavni namen njihovih konferenc povečati kroženje znanja, stikov in sodelovanja med našimi strokovnjaki iz tujine in domovine. Poleg tega z dobrimi praksami in znanjem prispevajo k boljšemu gospodarskemu razvoju in lepši prihodnosti Slovenije. Poudaril je, da imamo v zamejstvu in po svetu v vseh strokah in znanosti mnogo uglednih Slovencev, ki so z veseljem pripravljeni deliti svoje znanje in pomagati Sloveniji.

Med njimi je bil na konferenci tudi koroški Slovenec ddr. Marian Wakounig, regionalni direktor za davke in carine na avstrijskem zveznem finančnem ministrstvu ter univerzitetni lektor za podjetniško pravo na Univerzi na Dunaju. Za oddajo Slovenija brez meja je med drugim razmišljal o pomenu medsebojnega povezovanja in podpore matične države Slovencem na avstrijskem Koroškem.

Druga sogovornica, mag. Suzana Tokič, podpredsednica Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije, pa je v pogovoru pokazala tudi na povezavo med domoljubjem in plačevanjem davkov.

Podrobnosti pa v posnetku oddaje, ki je objavljen na strani Radio Veseljak.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo