Slovenski podjetnik iz Clevelanda: Ker nam oče denarja ni kar dal, smo se hitro naučili, kako učinkovito ustvarjati dobiček


Avtor: slovenci Datum: 2820 dni nazaj.


"Če smo očetu rekli, da bi radi imeli deset dolarjev, je namignil, da si jih lahko sami prislužimo. Torej smo iskali najučinkovitejši način, da smo zaslužili. To je bil del naše vzgoje," se spominja Timothy Perčič, ki danes vodi slovensko-ameriško združenje AMLA z osem tisoč člani.

Tim se je po koncu študija s prijatelji odpravljal na potovanje v Evropo. "Rekel sem, da bom šel, če bomo obiskali tudi Slovenijo. Bilo je čudovito! Takrat sem lahko videl hišo svojega očeta, sorodnike, Bled. Tudi ameriški kolegi so potem govorili, da je Slovenija daleč najlepša država, kar so jih kdaj videli," se spominja Tim.

Odraščal je med Slovenci v Clevelandu. "Med študijem sem, tako kot večina mladih, ki se želijo osamosvojiti, malo opustil vse, kar je bilo slovensko. To potovanje me je spodbudilo, da sem se znova bolj povezal s svojimi predniki, družinsko zgodovino, slovenskimi koreninami."

Članek si lahko v celoti preberete na portalu Siol.net.

tim


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo