Špela iz Montane, ki živi med losi, divjimi purani, medvedi in pumami


Avtor: U.S. Datum: 2302 dni nazaj.


Ste gledali filma Reka poje mi in Jesenska pripoved? Dogajanje obeh je postavljeno v idilično okolje ameriške države Montana, kjer živi Slovenka Špela Pavlick. Tam je našla moža, ki se tako kot Brad Pitt v prvem od omenjenih filmov ukvarja z muharjenjem.

Špela Pavlick oz. takrat še Bertoncelj je odšla leta 2003 študirat v ZDA. Dve univerzi sta ji ponudili športno štipendijo, ki je pokrivala vse stroške šolanja, učnega gradiva in bivanja, saj so jo želeli v svoji univerzitetni smučarski ekipi.

Špela je bila namreč v najstniških letih članica slovenske smučarske B-reprezentance. Sanjala je o tem, da bo nekoč osvojila medaljo na olimpijskih igrah. Pri 16 letih ji je načrte prekrižala poškodba kolena, po kateri se ji ni uspelo vrniti v staro formo in napredovati v A-reprezentanco, zato je sprejela ponudbo za študij v Ameriki.

Medaljo na olimpijskih igrah je pozneje osvojila njena prijateljica Tina Maze, s katero sta v mladosti skupaj trenirali in nastopali v evropskem pokalu.

Več na: Siol.net


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo