Učitelji dopolnilnega pouka slovenščine v tujini


Avtor: U.S. Datum: 2150 dni nazaj.


V prvi aprilski oddaji Slovencem po svetu so novinarji Radia Slovenija pozornost najprej namenili seminarju za učitelje dopolnilnega pouka slovenščine v tujini, ki je potekal v Ljubljani. Pogovarjali so se z dvema učiteljicama, ki poučujeta slovenski jezik in kulturo na Hrvaškem in v Makedoniji – Evo Ciglar in Sonjo Dovžan. Predstavili sta slovenski dopolnilni pouk in učence, ki ga obiskujejo v njunih okoljih v tujini, hkrati pa sta nekaj pozornosti usmerili tudi k pomenu strokovnega izpopolnjevanja na seminarjih v domovini, ki prinesejo različne vsebine, potrebne za kakovostno izvajanje pouka slovenskega jezika in kulture v tujini.

Foto: Abhi Sharma

Ozrli so se tudi že k nekaterim poletnim prireditvam, namenjenim Slovencem po svetu. Poslušalce seznanjajo s poletnim Taborom slovenskih otrok po svetu, ki ga organizira Svetovni slovenski kongres, posredujejo pa tudi več informacij o pogojih in rokih za pridobitev štipendije in sodelovanju na Poletni šoli slovenskega jezika v Ljubljani.

Gostja oddaje je bila tudi Metka Ruane, ki jo je ljubezen pred nekaj leti odpeljala v Avstralijo. Tam se je kar hitro po prihodu povezala tudi s slovensko skupnostjo v Melbournu, kjer sodeluje tudi na etničnem radiu 3ZZZ, na katerem enkrat tedensko potekajo oddaje tudi v slovenskem jeziku. Na življenje v Avstraliji se je sicer že kar dobro navadila, čeprav v deželi tam spodaj še vedno pogreša tudi veliko slovenskega.

Oddajo lahko poslušate na strani Radio prvi.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo