Uradu vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu prihodnji dve leti po okoli 8,6 milijona proračunskih sredstev


Avtor: U.S. Datum: 2320 dni nazaj.


Komisija državnega zbora za Slovence v zamejstvu in po svetu se je v sredo, 11. oktobra 2017, na nujni seji kot zainteresirano telo seznanila s predlogom sprememb proračuna za prihodnje leto in predlogom proračuna za leto 2019. Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu bo v obeh letih prejel okoli 8,6 milijona proračunskih sredstev.

Foto: Tamino Petelinšek / STA

Levica je na seji komisije predlagala, da bi uradu vlade namenili dodatnih 70.000 evrov, ki bi jih vzeli iz drugih proračunskih postavk, a so amandmaja stranke zavrnili z dvema glasovoma za in šestimi proti.

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc je na seji komisije poudaril, da je urad, kar zadeva proračunska sredstva, v okviru stabilnosti, hkrati pa išče dodatna vire, predvsem prek evropskih sredstev, tako da naj bi imel urad v prihodnjem letu na voljo dobrih 8,9 milijona evrov, v letu 2019 pa 8,8 milijona.

Uradu, ki ima okoli 300 porabnikov njegovih sredstev, so se leta 2014 sicer sredstva v primerjavi z letom poprej zmanjšala kar za 20 odstotkov in je imel na voljo dobrih 8,2 milijona proračunskih sredstev. Predlog sprememb proračuna za prihodnje leto uradu namenja 8,68 milijona evrov in 8,61 milijona evrov za leto 2019.

Državna sekretarka na uradu Aleksandra Pivec je ob tem napovedala, da se bo urad v prihodnjih dveh letih posvetil predvsem gospodarskemu sodelovanju med Slovenci v zamejstvu in po svetu z matično domovino, delu z mladimi, področju znanosti in izobraževanja ter evropskim sredstvom in razpisom.

STA


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo