V Rumi gostili kantavtorja Petra Dirnbeka


Avtor: U.S. Datum: 1819 dni nazaj.


Slovenski kantavtor Peter Dirnbek, ki smo ga slišali in videli kot Cankarjevega Kurenta v dokumentarnem filmu Tisoč ur bridkosti za eno uro veselja, je učencem dopolnilnega pouka slovenščine, ostalim članom Društev Slovencev in drugim ljubiteljem dobre glasbe v Beogradu, Novem Sadu in Rumi pred velikonočnimi prazniki podaril svoje avtorske pesmi. Najmlajše učence v Rumi je razveselil s Kekčevo pesmijo. Z njo so zaključili aprilske dejavnosti ob slovenski Noči knjige.

Peter ima sicer tudi svojo glasbeno skupino Vox Populi. Upamo, da naslednjič pridejo skupaj. Hvala, Peter, za vsa glasbena doživetja in potovanja v Slovenijo ob tvoji kitari in orglicah. Veselimo se novih srečanj in pesmi, ki se še medijo.

Učenci dopolnilnega pouka slovenščine v Beogradu, Novem Sadu in Rumi

Peter Dirnbek

Vtisi:

"Peter Dirnbek nam je v Novi Sad prinesel izjemno darilo glasbenega talenta in se dotaknil srca s pesmimi in prisrčnimi besedami."

Svetlana

"Hvala Petru, ker nam je s prijetno glasbo in živimi besedili prinesel dih Slovenije, še posebej z glasbeno razglednico Brežic. Tople življejnske slike iz njegovih verzov smo doživeli v prijaznem okolju nekdanje Svilare. Osebno sem za ta krasen prostor izvedela zahvaljujoč njemu. Srečno, Peter, v prihodnje - le nadaljuj po svoji poti in spet pridi!"

Jasmina

"Imeli smo čast, da smo gostili glasbenika Petra Dirnbeka, in zadovoljstvo, da spoznamo njegovo glasbo in življenjem. Peter je rokerska, in kot pravi v pesmi - nomadska duša. S svojim nastopom in zgodbami je nasmejal vse prisotne. Mojstrstvo na kitari in ustni harmoniki je vsem dobro delo kot nam dobro dene iskren razgovor s prijateljem ob kozarčku dobre pijače. Peter, najlepša hvala! Vesno si dobrodošel v Novem Sadu!"

Ana

"Petrov koncert je bil odličen zaradi njegovega načina izvajanja, ki je iskren, besedila pri poslušalcih budijo čustva. Je avtentičen kantavtor. Interakcija med izvajalcem in občinstvom je možna le, če obstaja iskrena in osvobojena povezanost ob zvoku, besedi in čustvu. Upamo, da nas bo spet kmalu obiskal."

Aleksandra

"Koncert je bil odličen, Peter je zelo prijeten in zanimiv, dober človek, zelo nam je bil všeč. Prišli so vsi, ki so si zaslužili, da ga slišijo in spoznajo."

Sonja in Miroslav


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo