Literarni večer z Lucijo Stupico


Avtor: U.S. Datum: 2376 dni nazaj.


V četrtek, 19. oktobra 2017, je na Veleposlaništvu RS v Sarajevu, v dvorani Ivane Kobilce potekal literarni večer s priznano slovensko pesnico Lucijo Stupico. Dvorana je bila skoraj premajhna za vseh 80 obiskovalcev.

V uvodu je občinstvo pozdravila veleposlanica ga. Zorica Bukinac in posebej nagovorila prisotne študente slovenskega jezika na Filozofski fakulteti Univerze v Sarajevu, učence dopolnilnega pouka slovenskega jezika in člane Slovenskega društva Ivan Cankar. 

Večer je pripravil in vodil lektor slovenskega jezika na Univerzi v Sarajevu mag. Pavel Ocepek, Lucija Stupica je predstavila nekaj svojih del, obiskovalci pa so lahko branje spremljali tudi v za to priložnost posebej pripravljenih brošurah s prevodi, ki jih je podpisal študent slovenščine Dejan Tešić. V dialog s poezijo pa je vstopila violinistka in profesorica Tatjana Romanić, sodelavka Sarajevske filharmonije, ki je poustvarila Hindemithovo Simfonijo Op. 25 za violo.

Lucija Stupica je ob tem bila tudi uradna gostja 56. festivala Sarajevski dani poezije in nastopila na skupinskem literarnem večeru s priznanimi pesniki iz Nemčije, Hrvaške, Turčije in Irana. Prevodi poezije so bili objavljeni v posebni številki osrednje bosensko-hercegovske literarne revije Život.

Literarni večer in gostovanje so finančno omogočili: Center za slovenščino kot drugi in tuji jezik FF UL, Ministrstvo za kulturo in Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

mag. Pavel Ocepek


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo