V Tolminu srečanje Slovencev iz Videmske pokrajine in Posočja


Avtor: slovenci Datum: 3024 dni nazaj.


V Tolminu bo danes potekalo tradicionalno, že 46. novoletno srečanje Slovencev iz Videmske pokrajine v Italiji in iz Posočja. Zbrane bo nagovoril tudi zunanji minister Karl Erjavec, napovedujejo na zunanjem ministrstvu.

Tradicionalno srečanje je že od vsega začetka namenjeno krepitvi sodelovanja med prebivalci in organizacijami z obeh strani državne meje. Dolga tradicija srečanj potrjuje njihov pomen in tudi dejstvo, da so dobro sprejeta zlasti med prebivalci Posočja, Benečije ter Kanalske doline, še poudarjajo na zunanjem ministrstvu.

Letošnje novoletno srečanje Slovencev Videmske pokrajine in Posočja bo potekalo v nedavno obnovljenem kinogledališču Tolmin, pri organizaciji dogodka pa ob občini Tolmin sodelujeta še občini Bovec in Kobarid.

Zbrane bodo ob Erjavcu nagovorili tudi posoški župani Uroš Brežan iz Tolmina, Robert Kavčič iz Kobarida in Valter Mlekuž iz Bovca ter načelnik tolminske upravne enote Zdravko Likar. Z vabljenimi gosti z obeh strani nekdanje meje se bodo najprej sestali na okrogli mizi, na kateri bodo predstavili pred kratkim potrjen program sodelovanja med Slovenijo in Italijo za obdobje 2014-2020.

Besedilo: STA

Foto: MZZ


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo