Tržaški učenci in dijaki nagrajeni v Ljubljani


Avtor: slovenci Datum: 2940 dni nazaj.


Včeraj je bilo v Ljubljani nagrajenih šestnajst učencev in dijakov osnovne in dveh tržaških nižjih srednjih šol (v Sloveniji so to zadnji trije letniki osnovne šole), in sicer nižje srednje šole Ivana Cankarja pri Sv. Jakobu, Simona Gregorčiča v Dolini ter osnovne šole Prežihovega Voranca, prav tako v Dolini pri Trstu. Šlo je za literarni natečaj Moja rodna domovina – Slovenija praznuje 25. rojstni dan, ki ga je razpisala Osnovna šola Vič, pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Boruta Pahorja.

dijaki v lj

Letos so se natečaja prvič udeležili tudi učenci iz zamejstva. Sodelujoči so lahko izbrali, ali svoje misli o rodni domovini podajo v poeziji ali v proznem sestavku, nekateri pa so verze celo spesnili.

Med 30 zmagovalci natečaja, so bili vsi sodelujoči učenci slovenskih šol iz Italije: to so nagrajenci dijaki šole Ivana Cankarja Carlo Stocchi, Matej Stopar in Francesco Petaccia pod mentorstvom profesorja Elie Bastiančiča, dijaki šole Simona Gregorčiča Martin Čok, Nicole Galluzzo, Veronica Luca', Nicole Maurel, Ines Racman in Tristan Taverna pod mentorstvom profesorja Borisa Pangerca in učenci šole Prežihovega Voranca Jaran Bandi, Jakob Tul, Kim Locatelli, Tessa Zeriali, Nika Cocevari, Karin Lovriha in Tea Strani pod mentorstvom učiteljice Monike Sulli. Učenci, dijaki in mentorji so lahko zadovoljni, saj je bilo literarnih prispevkov skupno kar 242.

Na slavnostni podelitvi, so ob kulturnem programu nagrajenci predstavili svoje prispevke. Nagrajeni slovenski tržaški dijaki so v popoldanskih urah odšli na izlet z ladjico po Ljubljanici - tudi to je bil del nagrade.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo