Drugi tir vzbuja okoljske pomisleke


Avtor: U.S. Datum: 1963 dni nazaj.


Scoccimarro predstavil stališče vlade FJK

Deželna vlada Furlanije Julijske krajine po besedah njenega člana Fabia Scoccimara, ki je pristojen za okolje, pričakuje projekt za izvedbo gradnje drugega tira med Koprom in Divačo. Dosedanja zagotovila Slovenije, da naj projekt ne bi imel čezmejnih vplivov na okolje, zato očitno niso pregnala vseh pomislekov oblasti na italijanski strani meje.

Fabio Scoccimarro (FOTODAMJ@N)

»Drugi tir bo gotovo med temami sestanka z ministrom za okolje Sergiom Costo in sekretarko Vannio Gava,« je včeraj v deželnem svetu Furlanije Julijske krajine dejal Scoccimarro.

Za stališče deželne vlade je prosil deželni svetnik stranke Pakt za avtonomijo (PA) Massimo Moretuzzo, ki je vprašanje postavil na pobudo Zelenih (ti v deželnem svetu niso zastopani, so pa na lanskih volitvah podprli PA). Moretuzzo je v svojem vprašanju povzel dogajanje zadnjih dni in poudaril, da je slovenska vlada prižgala zeleno luč investicijskemu načrtu. Zato je vlado vprašal, kakšna pojasnila ima v zvezi z morebitnimi vplivi na Osapsko reko, reko Glinščiča, Kras in naravni rezervat Doline Glinščice. Moretuzzo je tudi vprašal, ali obstaja čezmejno okoljevarstveno soglasje.

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo