Koncert Bernarde in Marka Finka v Trstu


Avtor: U.S. Datum: 2171 dni nazaj.


Slovenska prosveta si je ob svoji letošnji 70-letnici zamislila nekaj odmevnih prireditev. Zato se je vključila v razpis Dežele Furlanije Julijske krajine s projektom Brez meja – Senza confini ob desetletnici vstopa Slovenije v schengensko območje.

Bernarda Fink


Marko Fink

V tem projektu je v začetku leta izšla zanimiva knjiga Milana Gregoriča »Evropa, vstani in obstani«, ki je že doživela nekaj predstavitev in je na razpolago brezplačno vsem, ki si jo želijo.

V ta sklop prireditev je Slovenska prosveta vključila tudi koncert mezzosopranistke Bernarde in njenega brata baritonista Marka Finka. Oba pevca sta mednarodno uveljavljena in vrhunska umetnika, ki nastopata na svetovnih odrih. 8. februarja letos sta skupaj nastopila v Slovenski filharmoniji v Ljubljani s koncertom Samospev v dialogu. Koncert je bil razprodan in mnogi so se mu morali odpovedati, ker so ostali pred vrati.

Slovenska prosveta si je ponovitev tega koncerta zagotovila že konec lanskega leta. Tako bosta oba pevca ob spremljavi ameriškega pianista Anthonya Spiria nastopila v ugledni mali dvorani Victor De Sabata tržaškega mestnega gledališča Verdi. Koncert bo pod pokroviteljstvom tržaške občine v petek, 1. junija zvečer ob 20.30. Vstop bo brezplačen, a le z vabilom, ki ga lahko dvignete na sedežu Slovenske prosvete v ulici Donizetti 3 od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro (tel. 040 370846).


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo