Marjan Sturm predal Manuelu Jugu predsedovanje ZSO


Avtor: U.S. Datum: 1833 dni nazaj.


Občni zbor Zveze slovenskih organizacij v Celovcu

V soboto, 23.2.2019, je v Celovcu potekal Občni zbor Zveze slovenskih organizacij. Dolgoletni predsednik dr. Marjan Sturm, je po več kot 27-letnem predsedovanju, svoje zaupanje predal nasledniku Manuelu Jugu.

Manuel Jug in Marjan Sturm

Na zboru so bili med drugimi prisotni tudi dr. Valentin Inzko – predsednik NSKS-ja, Bernard Sadovnik – predsednik SKS – ja, generalni konzul v Celovcu Milan Predan, predstavnika krovnih organizacij v Italiji; Rudi Pavšič – deželni predsednik SKGZ-ja in Walter Bandelj predsednik SSO-ja.

Deželni glavar dr. Peter Kaiser, je poudaril dobro sodelovanje med Republiko Slovenijo in Republiko Avstrijo in pomembnost slovenske skupnosti v skupnem prostoru Alpe-Jadran, kot enotnem regijskem prostoru. Zelo se je tudi strinjal z besedami ministra Petra J. Česnika, o poglobljenem sodelovanju na regijski ravni, tako v kulturi kot v gospodarstvu. Oba pa hkrati delita enako mnenje, da multikulturnost in dvojezičnost zelo prispevata obema državama.

Dr. Borut Marjan Sturm je prejel priznanje, s strani Urada RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, za dolgoletno prizadevno delo. Minister Peter J. Česnik, mu je zaželel vse dobro v prihodnosti in v upanju, da bo še vedno s svojo energijo, nadaljeval mentorstvo mlajšim generacijam.

USZS


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo