Meta PHoDcast Zapisi 22: Marija Đorđeska, pravnica


Avtor: slovenci Datum: 2919 dni nazaj.


MARIJA ĐORĐESKA je doktorska kandidatka s področja mednarodnega prava na Univerzi George Washington v ZDA, kjer je magistrirala na temo odnosa med Meddržavnim sodiščem in Komisijo za mednarodno pravo. Tja jo je pot vodila po diplomi na Pravni fakulteti UL ter Erazmus izmenjavi na Univerzi Yeditepe v Turčiji, kjer jo je začel zanimati proces islamizacije turškega prava.

Marija je kot odvetnica in/ali raziskovalka delala tudi v Turčiji, Makedoniji, Nemčiji, Švici in ZDA. Trenutno je mlada strokovnjakinja (junior professional in delegation) na delegaciji EU v Maleziji. V doktorski disertaciji raziskuje vlogo občih načel mednarodnega prava v mednarodnem pravnem sistemu.

Marija je tudi sopredsednica(co-chair) interesne skupine mladih strokovnjakov za mednarodno pravo in članica svetovalnega odbora interesne skupine za mednarodna sodišča in tribunale pri Ameriškem združenju za mednarodno pravo (American Society of International Law) ter članica komiteja za islamsko in mednarodno pravo pri Združenju za mednarodno pravo (International Law Association).

Zapis si lahko v celoti preberete na portalu Metina Lista.

Screen-Shot-2016-07-21-at-12.09.00


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo