Minister Gorazd Žmavc na obisku na Nizozemskem


Avtor: U.S. Datum: 2452 dni nazaj.


Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, g. Gorazd Žmavc, je v četrtek, 8. junija 2017, obiskal Nizozemsko, kjer se je v rezidenci slovenskega veleposlanika v Haagu sestal s predstavniki slovenskih organizacij na Nizozemskem. Svoje delovanje so mu predstavile učiteljica slovenskega dopolnilnega pouka v Haagu, predsednica Društva v tujini izobraženih Slovencev (VTIS) in predstavnici Združenja prijateljev Slovenije na Nizozemskem. Srečanja se je udeležila tudi bivša predsednica Združenja, ga. Mojca Nodelijk Guštin, ki je bila dolga leta zelo aktivna pri promociji Slovenije in pri vzdrževanju stikov znotraj slovenske skupnosti na Nizozemskem. Za njeno aktivno delovanje in uspeh delovanja društva pod njenim vodstvom ji je minister Žmavc podelil priznanje Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Ob tej priložnosti je Veleposlaništvo RS v Haagu v rezidenci veleposlanika organiziralo sprejem za celotno slovensko skupnost ob Dnevu državnosti.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo