Narodna in študijska knjižnica gre v Benečijo


Avtor: U.S. Datum: 2672 dni nazaj.


Na rednem občnem zboru Narodne in študijske knjižnice so predstavili smernice za letošnje leto in predvsem vrsto pobud, ki jih bodo priredili v okviru 70-letnice ustanovitve NŠK.

Predsednica NŠK Martina Strain in ravnateljica Luisa Gergolet

Predsednica NŠK Martina Strain in ravnateljica Luisa Gergolet (foto Damj@n)

V letu 2017 bo knjižnica še naprej skrbela za uresničevanje svojega poslanstva ter izvajanje vseh institucionalnih dejavnosti, in za nadaljnjo obogatitev knjižnega fonda. Ojačili bodo sodelovanje s knjižnicami iz Kopra, Sežane in Nove Gorice, začeli pa bodo tudi sodelovanje z Benečijo. Dolgoletni načrt, ki ga bodo letos skušali uresničiti, predvideva odprtje knjižnice v dvojezični šoli v Špetru. Vodstvo NŠK bo še naprej vlagalo v izobraževanje osebja in skrbelo za nudenje privlačnih prostorov ter iskanje ustreznih prostorskih rešitev. V okviru 70-letnice so si zamislili vrsto pobud, priložnostni logo pa je izdelala knjižničarka Ivana Soban. Praznovanje se je začelo že januarja s srečanjem s knjižničarji in s knjižnicami s slovenskim gradivom v zamejstvu, v sodelovanju z območnima knjižnicama iz Kopra in Nove Gorice. Izvedli so dve delavnici za pripovedovanje pravljic, tako v Trstu kot v Gorici. Najvažnejša pobuda, ki bo stekla v teh dneh, so štirje ustvarjalni natečaji za mlade od 14. do 30. leta starosti, na področju likovne, literarne, fotografske in audiovizualne umetnosti.

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo