ODPRTJE RAZSTAVE ILUSTRATORJA PETRA ŠKERLA CANKARJEVA ČRTICA SKODELICA KAVE


Avtor: U.S. Datum: 1478 dni nazaj.Na povabilo Društva Slovencev Triglav Banjaluka je bilo 15. novembra 2019 odprtje razstave ilustratorja Petra Škerla. Razstava ilustracij Cankarjeve črtice Skodelica kave je bila v Glasbenem paviljonu v parku Petra Kočića. Že samo mesto razstave, „steklena dvorana“ glasbenega paviljona, je vplivalo na prijetno počutje številnih obiskovalcev, med katerimi je bil tudi vodja konzularne pisarne v Banjaluki Marjan Ristič, ki je razstavo odprl.
Razstave ilustracij so v Banjaluki redke, zato ni čudno, da je bilo zanimanje za to zvrst umetnosti za mnoge nekaj posebnega. Mediji so tokrat posvetili odprtju razstave posebno pozornost. Vredno je bilo slediti avtorjevi razlagi ilustracij, ki jih je ustvaril za slikanico Skodelica kave. Videli smo, da je besedilo, ki ga številni bralci poznajo, zaživelo v izvirnih likovnih upodobitvah, a za to je potrebno posebno čutenje. Petru Škerlu je to čutenje dano. Njegove ilustracije so žive, polne fantazije, razumljive in priljubljene med otroki in odraslimi.
Ilustrator in oblikovalec Peter Škerl je bil tokrat že tretjič v Banjaluki. Postal je prijatelj banjaluških Slovencev in znanec ostalih Banjalučanov.
Še se bomo srečevali, sledili bomo njegovim uspehom, za katere je in bo prav gotovo dobil še veliko zasluženih nagrad v Sloveniji, zamejstvu in po svetu, povsod, kjer bodo zapisane besede pisateljev zaživele v drugačni likovni govorici.
Nataša Kajmaković


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo