Ohraniti korenine slovenstva v Argentini


Avtor: U.S. Datum: 2605 dni nazaj.


Društvo Zedinjena Slovenija iz Buenos Airesa je na nedavnem občnem zboru izvolilo nov odbor za naslednje dveletno obdobje. Predsednik krovne organizacije naših izseljencev v Argentini ostaja Jure Komar. V pogovoru za Radio Ognjišče je povedal, da so med načrti prenova tednika Svobodna Slovenija, ureditev arhiva slovenske skupnosti in podpora novih generacij.

Jure Komar

Jure Komar. Vir: Radio Ognjišče

Občni zbor Zedinjene Slovenije ZS je bil 28. aprila letos. Odbor za obdobje 2017-2018 sestavljajo: predsednik Jure Komar, podpredsedniki Andrej Golob, Karel Groznik in Pavel Brula, tajnika Marjana Poznič in Martin Selan, blagajnika Martin Križ in Toni Javoršek. Kulturna referenta sta Martin Sušnik in Jože Lenarčič, mladinska referenta Karel Groznik in Stanko Jelen, referent za odnose z javnostmi je Toni Rovan.

Nadzorni odbor sestavljajo Miha Bokalič, Jože Jan in Toni Kastelic.

Prav tako so člani odbora predsedniki slovenskih domov iz Velikega Buenos Airesa ter predstavniki Slovenskega dušnegapastirstva ter organizacij, ki delujejo v slovenski skupnosti: za Slomškov dom iz Ramos Mejie Pavel Brula; za Pristavo iz Castelarja Edvard Kenda; za Naš dom iz San Justa Andrej Mehle; za Slovenski dom iz Carapachaja Franci Žnidar; za Slovenski dom iz San Martina Viktor Leber; za Hladnikov dom iz Lanusa Vinko Glinšek

Šolski referent je Marcelo Brula; za Zvezo slovenskih mater in žena Alenka Prijatelj; za Slovenski srednješolski tečaj ravnatelja Marka Bajuka Štefan Godec; za Slovensko kulturno akcijo Damian Ahlin; za mladinsko organizacijo Jože Rožanec.

Več lahko preberete na spletni strani Radia Ognjišče.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo